AVurVeda

'Gewoon omdat jij… jij mag zijn….!'

‘De Vluchter en de Blijver’

3 reacties

- Werkje 1 - Titel: Afscheid Thema: Woorden gezegd en geschreven hebben die je liever niet gezegd hebt. Een afscheid, die je nooit gewild hebt, die nog altijd voelbaar is en tussen beide hangt… Datum: 17 -7 – 13 (Closure 19:00 uur) Pastelkrijt 54 x 36 cm (c) Madeleine Oppelaar

– Werkje 1 –
Titel: Afscheid
Thema: Woorden gezegd en geschreven hebben die je liever niet gezegd hebt. Een afscheid, die je nooit gewild hebt, die nog altijd voelbaar is en tussen beide hangt…
Datum: 17 -7 – 13 (Closure 19:00 uur)
Pastelkrijt
54 x 36 cm
(c) Madeleine Oppelaar

‘De vluchter en de Blijver’

We hebben het regelmatig over de achterblijver en de vluchter in het verhaal als het gaat over het onderwerp ‘Tweelingzielen’. Vluchter rent hard weg uit angst. De achterblijver blijft achter en gaat zoals het zo mooi gezegd wordt een waar gevecht aan met haar of zijn ervaringen.

Woorden zoals ‘Vluchter ‘ en ‘Blijver’ zijn begrippen uit het ‘oude’ paradigma ten name van zielsliefde. In principe vertalen de woorden mij…. ‘Luister altijd naar je hartje en voel diep, zwem naar elke laag, daar ligt jouw antwoord. ‘

DE VLUCHTER en BLIJVER ben je in feite BEIDE in het ontwakingsproces. Deze begrippen zijn gebaseerd op dingen zoals egoïsme, claimen. Dingen waar we dan spreken over wegrennen (door angst) en achterblijven (tevens dus ook angst… ).
Onvoorwaardelijkheid wordt gevoed door vertrouwen, voelen, groeien, ontwikkelen. Vertrouwen is de FUNDERING van het innerlijk weten en het bewijs dat je het niet ‘ziet’ (met het blote oog). Zeker met betrekking tot zielsliefde.
Enkel de fysieke afstand tussen zielsliefdes is de vorm van ‘af gescheidenheid’. Vertrouwen, groeien en ervaren zijn de sleutelwoorden tot het transformeren.

De ultieme uitdaging in het NU is ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE LEREN VOELEN voor je grote liefde! Het draait om blindelings vertrouwen (in jezelf, in de ander, het Universum) en om standvastig te blijven, zonder enig aards bewijs of comfort. GELOOF EN GEVOEL ZIJN DE SLEUTELS EN HET OPENEN VAN DE POORTEN.

Je leert je eigen essentie te zijn, zodat jij essentie bent met je zielsliefde. Hierdoor trek je aan en stoot je elkaar niet af. Voel hem/haar met jou in en jou. Omhels en magnetiseer je grote liefde in je hart. Op die manier creëer jij die goddelijke waarheid binnen in jezelf, en daarmee dus ook in de ander.

Onder zielsliefde versta ik: ontwaken, elkaar spiegelen, elkaar wakker schudden, jezelf herwinnen (EN HERVINDEN), jezelf heropvoeden. Je mag jezelf dus ‘spiegelen’ (of triggers), op ieder niveau. Alle punten van karma mogen worden verwerkt binnen in jou zelf. Als je jezelf ‘mist’ (of de ander) dan ben je niet klaar voor elkaar. Missen is overigens iets anders dan verlangen. Verlangen komt voort uit de diepte van je wezenskern terwijl missen BEHOEFTES symboliseert. Behoefte (tot contact bijvoorbeeld) is onvrij en voorwaardelijk.

Natuurlijk krijgt ‘de ACHTERBLIJVER’ ook te maken met groei en de uitdaging om zichzelf ‘TERUG TE VINDEN’.

Dus richt je op jezelf en niet alleen op je grote liefde. Wordt eerst heel in jezelf, voel je sterk en veilig bij jezelf. Vertrouw jezelf 100 % en zoek het niet buiten jezelf. Wees eerlijk naar jezelf toe en negeer jezelf niet. Zoek innerlijke vrede, zoek innerlijk geluk en leef vooral in het NU van vandaag!

Warme groet,
Madeleine.

Wanroij, 31-7-2013

Advertenties

Auteur: AVurVeda

Hallo.... Ik ben Madeleine Oppelaar en ben spiritueel coach en klanktherapeut bij AVurVeda. Onder de naam AVurVeda maak ik idem schilderwerk en schrijf ik verhalen/ teksten / gedichten.

3 thoughts on “‘De Vluchter en de Blijver’

 1. Mooi, diep geschreven stuk, waarin op veel punten mee in ga…

 2. Vanaf mijn 16e ervoor weggevlucht! Maar diep van binnen altijd een onbestemd gevoel gehad dat het zo heeft moeten zijn. Nooit op mijn gevoelens afgegaan en ze afgedaan als onzinnig. Anna

 3. Jammer joh. Het kan altijd zo zijn dat ‘het’ vluchten een gevolg krijgt hé, Anna? Wat zou je nu doen?

  En gevoelens zijn nooit onzinnig hoor! Mijn gevoel zegt, ga meer op je gevoel af, vertrouw hier meer op, in plaats van met het hoofd (ratio oplossen, veel (angst)-ego…. 😉
  Dank je voor het bezoek, de interesse en je openlijk schrijven.
  Warm groetje,
  Madeleine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s